מישהו לעוץ איתו… מנהל הגיוס כ – Trusted Advisor

כל אחד צריך מישהו להתייעץ אתו ולקבל פרספקטיבה נוספת על הדברים, אישית או מקצועית. לא בגלל התפקיד או הטייטל שלו, אלא בגלל שאנו תופסים את העצות שלו כמשמעותיות ובעלות ערך.
עולם הגיוס החדש נע בקצב מטורף והוא מוביל לשינויים גם בתפקידים שאנחנו ממלאים. הדור הצעיר שנכנס לשוק העבודה וכן טכנולוגיות חדשות משנים את כללי המשחק וחלק מתפקידי הגיוס המוכרים לנו ייעלמו כליל.

אבל יש דברים שלא ייעלמו, ואפילו יידרשו ממנהלי הגיוס יותר ויותר

אחד האתגרים הגדולים בעולם הניהול בכלל ושל מנהל הגיוס בפרט, היא הג’ינגול האינסופי בין הטקטי לאסטרטגי. המציאות חזקה ומכתיבה לנו את ה”כאן ועכשיו”, אבל היכולת להסתכל על התמונה הרחבה ולראות כמה צעדים קדימה- עושה את ההבדל.
בעולם החדש, המקום הייעוצי של מנהל הגיוס יתפוס מקום הולך וגדל. מנהלי גיוס שיהיו בעמדת Trusted Advisor יוכלו להצעיד את הגיוס למעלה ולתת לו את הבמה שהוא ראוי לה – תחום אסטרטגי ומהותי להצלחת הארגון.
במודל שלי, המבוסס על פירמידת הצרכים של מאסלו, מוצגים השלבים ההכרחיים לבנייה שלנו כ – Trusted Advisors. המודל הוא דינאמי, כל שלב מכשיר את הקרקע לשלב הבא, אבל ממשיך להתפתח.

מה נדרש בשביל להיות Trusted Advisor בגיוס?

שלב ראשון: מקצועיות (Professionalism)
זהו השלב הבסיסי שמאגד בתוכו את הידע והניסיון שלנו. מה אנחנו מביאים לשולחן מבחינת המומחיות שלנו ועד כמה אנחנו לומדים, מעשירים את עצמינו ומתחדשים. על מנת להפוך ליועצים, אנחנו חייבים ידע התחלתי ובנוסף להשקיע בהמשך ההתפתחות שלנו- המקצועית והאישית.

שלב שני: שיתופי פעולה (Collaboration)
יש לנו ידע ומקורות למידה עתידיים? אפשר לעבור לשלב הבא: הבנת הסביבה- בתוך הארגון ומחוצה לו. מיהם השחקנים הפועלים סביבנו? מי השותפים הפוטנציאליים שלנו לדרך? מי יכול להיות סוכן השינוי שלנו? את מי אפשר וצריך לרתום? איפה כדאי ונכון שיכירו אותי? קידום שיתופי הפעולה ונטוורקינג, יבנו גם את המיצוב המקצועי שלנו.

שלב שלישי: סקרנות ואבחון (Curiosity & Diagnosis)
שני השלבים הראשונים הם בסיס הידע והבנת הסביבה, השלב השלישי הוא השלב הקריטי ונקודת המפנה במיצוב שלנו כשותפים אסטרטגיים ויועצים בעלי ערך: הבנה מעמיקה, היכרות עם מגמות ותהליכים והיכולת לנתח אותם מעבירה אותנו למקום היועצים. להעיז לשאול שאלות מאתגרות, לא לקבל את הדברים כמובן מאליו, לראות את התמונה הרחבה בנוסף לפרטים הקטנים ומתוך כך לגבש תובנות, כל אלו ישימו אותנו בעמדה שבה רוצים לשמוע את דעתנו.

שלב רביעי: פרואקטיביות (Proactiveness)
גם שלב הזה הוא התרגום וההוצאה של לפועל של השלבים הקודמים: זו היכולת להניע מהלכים וכאן באים לידי ביטוי גם חדשנות ויצירתיות. השלבים הקודמים הם חזקים ועוצמתיים אבל אם לא נצליח לגרום לדברים לקרות, נאבד את האמינות שלנו. בשלב זה נבנית האותנטיות שלנו: לא רק מדברים אלא גם עושים – walk the talk.

כשכל השלבים מתקיימים, אנחנו נמצאים במקום משמעותי: רוצים להתייעץ איתנו. זה מוביל אותנו לשלב החמישי שבו אנחנו כבר בעמדת השפעה.

שלב חמישי: משפיענים (Trusted Advisor / Influencer)
זה השלב שבו אנחנו בעלי השפעה, סומכים עלינו. אנחנו נתפסים כמקצועיים ואמינים ואנחנו לוקחים אחריות, גם כשלא הולך. כשאנו נמצאים בהוויה של פרואקטיביות, אנחנו מקדימים תרופה למכה, חושבים קדימה ומתנהלים בשקיפות. מסתכלים למציאות ולאתגרים בעיניים.

“לא חשוב על מה אתה מסתכל, חשוב מה אתה רואה” אמר הנרי דיוויד תורו.
ומה אתכם? איפה אתם בפירמידה הזאת?

עוד פוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אנא מלא את השדה
אנא מלא את השדה
יש להזין אימייל תקין.

אולי תאהב גם
תפריט